Meilink opnieuw gecertificeerd voor Programme for Endorsement of Forest Certification (PEFC)-en

Meilink is opnieuw voor vijf jaar gecertificeerd voor het Programme for Endorsement of Forest Certification (PEFC). Het internationale PEFC-keurmerk garandeert dat nagenoeg alle volhout- en papierproducten die Meilink verwerkt tot verpakkingen afkomstig zijn uit duurzaam beheerde  bossen. Denk aan bossen in Scandinavië, de Baltische Staten, Rusland en Duitsland.

PEFC-gecertificeerde boseigenaren houden hun bosareaal in stand door de kernwaarden van PEFC na te leven. Dit betekent dat de kap van bomen in deze bossen wordt gecompenseerd met aanplant van bomen. In feite een gesloten keten van duurzaam bosbeheer. De doelstellingen die PEFC heeft met haar eisen en criteria voor duurzaam bosbeheer hebben duidelijk zichtbare overeenkomsten met de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties.

Meilink neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid

Het PEFC-keurmerk is voor de klanten van Meilink opnieuw een signaal dat wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog opnemen. Meilink was al vijf jaar in het bezit van het internationale PEFC-keurmerk en is hiervoor onlangs na een audit opnieuw gecertificeerd voor de komende vijf jaar.