IPS Technology: Amazon certified testcentrum voor verpakkingen-en

Hightech verpakkingsspecialist IPS Technology is sinds kort Amazon certified testcentrum voor verpakkingen van producten die via Amazon worden verkocht en verzonden. 

Ramon Hendriks is manager test laboratory bij IPS Technology: “In dit testcentrum kunnen wij verpakkingen conform de meest strenge normeringen testen. Het gaat om high end verpakkingen zoals geïsoleerde kisten, veelal voor de hightech en medische sector. We zijn hiervoor conform de International Safe Transit Association (ISTA) gecertificeerd. Echter, via een klant uit de e-commerce sector werden wij getriggerd en erop geattendeerd dat Amazon hele hoge eisen stelt aan de verpakkingen van producten die e-commerce bedrijven via Amazon verkopen. Die verzendingen gaan de hele wereld over en moeten onderweg alle omstandigheden trotseren. Hoewel deze verpakkingen van karton zijn en wij als IPS Technology meer op het vlak opereren van hoogwaardige verpakkingen vervaardigd van andere materialen, zagen we toch het belang in van deze ontwikkeling.”

Amazon stelt hoge eisen

Ramon toog naar de headquarters van Amazon in Seattle: “Daar heb ik een training gevolgd en zijn we nu als IPS Technology erkend als Amazon test laboratorium. Hun eisen zijn behoorlijk hoog omdat Amazon veel overslagmomenten kent. Voordat een verpakking van de leverancier bij de eindklant komt, telt Amazon 20 touchpoints, ofwel overslagmomenten. Dit stelt hoge eisen aan de verpakking tijdens die logistieke reis, dus stelt Amazon ook hoge eisen aan ons testcentrum. Zoals droptesten, vibratietesten en meer. Pittige testen voor zowel verpakking als product.”

Opgenomen in het Amazon Packaging & Supplier network

IPS Technology kreeg een complete clearance en is hiermee opgenomen in het Amazon Packaging & Supplier network. Ramon: “Hiermee mogen we diensten verlenen om de klanten van Amazon te ondersteunen met hun verpakkingsvraagstukken, momenteel vooral voor het feitelijke testen. Maar uiteraard kunnen we ook adviseren voor het design, evenals het leveren van de geschikte verpakkingsmaterialen.”

Conform ISTA

IPS Technology is al ISTA-gecertificeerd. Ramon: “Wij kunnen en mogen al voor alle standaarden binnen ISTA testen. De verpakkingsnormen van Amazon zijn veelal afgeleid van de ISTA-normen, dus beschikken we in ons testlaboratorium al over alle apparatuur om de meest veeleisende transportbewegingen en gevaren onderweg te kunnen simuleren, zoals tril-, schok-, bots- en klimaattesten, maar ook compressie- en lage druktesten. Alle gevaren tijdens het transport kunnen wij met onze apparatuur simuleren en nu ook officieel voor Amazon.”